Geen enkele waterontharder combineert zoveel features met zo’n laag zout- & waterverbruik. De SMART LED technologie zorgt ervoor dat de klant geïnformeerd wordt wanneer het zout op is, wanneer het tijd is voor onderhoud en zelfs wanneer er in de woning een waterlek zou zijn!

De MX1 waterontharders werken met een droge zoutbak waardoor het zout niet kan samenkoeken.

Dankzij de instelbare bezoutingsniveaus kan het toestel voor elke situatie worden aangepast. Zo kan in regio's met middelhard water de ECO-modus worden toegepast om het zoutverbruik nog te verlagen.

Het controlepaneel kan bovendien (optioneel) extern gemonteerd worden waardoor het toestel ideaal is om te integreren in een kast.

Klik hier voor alle tips & tricks voor een optimale werking van uw MX1 waterontharder, alsook voor meer info over de technische werking van het toestel.

Voordelen

Volumegestuurde regeneratie met variabele bezouting

De regeneratie wordt geïnitieerd op basis van het effectieve waterverbruik. Bij elke regeneratie wordt de bezouting opnieuw berekend en variabel aangepast aan de werkelijke nood van het toestel. Deze techniek levert een zoutbesparing op tot 40%.

Bacteriologische spoeling

Wanneer het waterverbruik te laag is om een regelmatige spoeling te initiëren, zal het toestel periodiek regenereren en zo eventuele bacterievorming voorkomen.

Droge zoutbak

Dankzij de variabele bezouting wordt de zoutbak pas gevuld net voor de regeneratie. Hierdoor staat er geen water in de zoutbak tijdens de serviceperiode en kan het zout niet samenkoeken. Het periodiek reinigen van de zoutbak of loskloppen van vastgekoekt zout behoren voorgoed tot het verleden!

SMART LED technology

Via de SMART LED ring kan u vanaf een ruime afstand zeer eenvoudig de werking van uw waterontharder opvolgen en eventuele alarmmeldingen tijdig opmerken.

Superslimme lekdetectie

Is er ergens een sluimerverbruik in de woning?
De MX1 merkt het op een alarmeert u – zowel visueel via zijn SMART LED ring als auditief.

Meerdere bezoutingsniveaus

De instelling van de waterontharder kan voor elke situatie worden aangepast om tot een optimaal zoutverbruik te komen. Zo kan er in regio’s waar er middelhard water is of waar er centrale deelontharding wordt toegepast een ECO-modus worden toegepast om het zoutverbruik drastisch te verlagen.

Zoutherinnering

Nooit meer een slechtwerkende waterontharder door een lege zoutbak! De MX1 registreert zeer precies zijn zoutverbruik en informeert u wanneer de zoutbak moet worden bijgevuld. Geen zout in huis? Geen probleem!
De zoutherinnering wordt tijdig uitgestuurd zodat u voldoende tijd heeft om zout te bestellen!

Technische specificaties

Omschrijving Afmetingen (BxDxH) Zoutvoorraad Maximaal debiet Aantal personen
MX1 Eco 14 L 320 x 535 x 608 mm 40 kg 20 l/min 1 - 3
MX1 Eco 22 L 320 x 535 x 837 mm 60 kg 33 l/min 3 - 5
MX1 Eco 30 L 320 x 535 x 1.067 mm 80 kg 50 l/min > 5